Projekto „Dalyvaujamasis biudžetas“ įgyvendinimas

  • Paskelbė : Administracija
  • Paskelbta: 2024-06-12
  • Kategorija: Renginiai

     Birželio 6 d. Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje vyko baigiamasis projekto „Dalyvaujamasis biudžetas“ renginys. Pasidžiaugti vykdomomis veiklomis mokyklose atvyko Švietimo, mokslo ir sporto viceministras Ignas Gaižiūnas, ŠMSM Įstaigų veiklos skyriaus vedėja Raimonda Mikalajūnienė, ŠMSM Įstaigų veiklos skyriaus vyriausioji specialistė Asta Turskienė, „Transparency International“ Lietuvos skyriaus vadovė Ingrida Kalinauskienė ir Dalyvaujamojo biudžeto iniciatyvų mokyklose koordinatorė Aistė Rinkevičiūtė iš „Transparency International“ Lietuvos skyriaus. Taip pat dalyvavo ir mokyklų mentoriai. Apie savo įgyvendintas veiklas mintimis dalijosi 15 mokyklų. Į baigiamąjį projekto renginį vyko mokyklos pavaduotoja ugdymui Vaida Černiauskienė ir karjeros specialistė Giedrė Kalibatienė.

     Mokykloje projektas įgyvendinamas pirmą kartą. Visi kartu mokėmės, skaičiavome, klydome, tarėmės ir įgyvendinome projektą. Pirminė laimėta idėja „Mokyklos skambutis“ turėjo nusileisti kitai idėjai, nes keletą kartų perskaičiavus lėšas, kuriomis turėjo būti įgyvendinta veikla, biudžetas (2000 Eur) buvo gerokai viršytas. Sąžiningumo principas buvo išlaikytas. Mokykloje bus įgyvendinta idėja „Puoškime mokyklos aplinką“, kurios iniciatoriai 5 kl. ir 6a kl. mokiniai. Jau birželio mėn. pabaigoje mokyklos  kiemą papuoš 3 tvirti ir gražūs suoliukai bei šiukšlių dėžė.

     Ačiū ŠMSM, „Transparency International“ Lietuvos skyriui bei mokyklos mentorei Danutei Belvovienei, Vilniaus Maironio progimnazijos direktorės pavaduotojai ugdymui už palaikymą, įgyvendinant projektą, paskatinimą ir galimybę vaikams augti ir tapti finansiškai raštingais ir atsakingais. Ačiū mokyklos konsultacinei komandai pavaduotojai ugdymui V. Černiauskienei, karjeros specialistei G. Kalibatienei, socialinei pedagogei N. Šikšnienei, dailės mokytojai R. Navikauskienei ir anglų k. mokytojai A. Daminauskienei. Ačiū mokiniams, kurie generavo idėjas ir siekė jas įgyvendinti. Ačiū bendruomenei už palaikymą.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas