Svečiuose pas Vilniaus r. merą

  • Paskelbė : Administracija
  • Paskelbta: 2024-01-17
  • Kategorija: Renginiai

     Smagu pažinti naujus žmones bei sužinoti, kaip planuojamas jų darbas ir kokiomis veiklomis jie užsiima. Sausio 17 d. Buivydiškių pagrindinės mokyklos 8a ir 8b klasių mokiniai vyko į Vilniaus r. savivaldybę, kur buvo organizuojama karjeros ugdymo pamoka, kurios metu mokiniai susipažino su savivaldybės darbuotojų, Tarybos narių veiklomis, mero pareigomis. 

     Savivaldybėje mokinius pasitiko mero padėjėja Diana Šmigelskienė, o posėdžių salėje jau laukė Tarybos narys Ruslanas Baranovas. Tarybos narys pasakojo, kokia yra Tarybos nario diena, kokius darbus ir veiklas jis vykdo, kokie jo įgaliojimai. Taip pat pasakojo, kaip vyksta posėdžiai, ką veikia komitetai. Tarybos komitetai sudaromi Tarybai teikiamiems klausimams nagrinėti ir išvadoms bei pasiūlymams teikti, kontroliuoti, kaip laikomasi įstatymų ir vykdomi Tarybos, mero sprendimai. Komitetai gali svarstyti savo kompetencijos klausimus ir priimti rekomendacinius sprendimus.

     Vėliau mokiniai dalyvavo Tarybos posėdyje-pamokoje, kuriuos metu buvo suskirstyti į skirtingas partijas, buvo iškelta problema, o posėdžio-pamokos metu, jie patys turėjo surasti ir priimti tinkamą sprendimo bei finansavimo būdą.

     Posėdį stebėjo Vilniaus r. savivaldybės meras Robert Duchnevič. Vėliau ir meras prisijungė prie Tarybos posėdžio-pamokos. Mokiniai nedrąsiai uždavinėjo klausimus pačiam merui, tačiau išgirdo daug mero Robert Duchnevič istorijų apie save: nuo mokyklinio suolo iki mero pareigų.

     Aktyviausiai dalyvavo 8a klasės mokinė Gabija Miliauskaitė. Ji drąsiai stojo prie mikrofono ir kreipėsi į mokinius-tarybos narius. Aktyvūs buvo ir Justina Šaluchanska, Justinas Dineika bei Lukas Krukovski.

     Po Tarybos posėdžio-pamokos visiems mokiniams ir mokytojoms buvo įteiktos atminimų dovanėlės. Ačiū Vilniaus r. savivaldybės merui Robert Duchnevič už galimybę „pasimatuoti“ ne tik Tarybos nario kėdę, bet ir pasijusti tikrais Tarybos nariais.

     Su vaikais į Vilniaus r. savivaldybę vyko karjeros ugdymo specialistė G. Kalibatienė ir 8a klasės auklėtoja R. Navikauskienė.

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos