Pasieniečio profesija domėjosi Buivydiškių mokyklos jaunimas

  • Paskelbė : Administracija
  • Paskelbta: 2023-02-22
  • Kategorija: Renginiai

Vasario 20 dienos popietę savo įžvalgomis ir patarimais, kaip priimti tinkamiausią sprendimą renkantis profesiją, dalinosi VSAT Vilniaus pasienio rinktinės bendruomenės pareigūnė Jolita Kuncaitienė. Pasienietė pristatė savo profesiją Vilniaus rajono Buivydiškių pagrindinės mokyklos vyresniųjų klasių mokiniams. Mokykloje viešėjusi rinktinės bendruomenės pareigūnė pristatė pasieniečio profesiją, supažindino su stojimo į Pasieniečių mokyklą sąlygomis, papasakojo apie pasieniečio darbo dieną, atsakė į mokinius dominusius klausimus. Per 100 jaunuolių klausėsi išsamaus pasakojimo apie darbo specifiką, mokslus Pasieniečių mokykloje, mokiniai supažindinti ir su VSAT pareigūnų vykdomomis funkcijomis.

Šia edukacine paskaita buvo susidomėję ne tik mokiniai, bet ir mokytojai. Domėdamiesi pasieniečio profesija, uždavė nemažai klausimų. Visiems buvo įdomu sužinoti, kokį darbo užmokestį gauna pasienietis, koks įprastas pasienio pareigūno darbo grafikas, kokia uniforma ir kitais reikalingais tarnybai daiktais pareigūnas yra aprūpinamas. Po paskaitos mokiniai pasinaudojo galimybe artimiau pabendrauti su pasieniete, sužinoti daugiau informacijos apie kinologų veiklą.

 Mokyklos administracija ir socialinė pedagogė džiaugiasi glaudžiu bendradarbiavimu, mokytojai pasakojo, kad apie profesiją patys mažai žinojo ir buvo naudinga paskaita. Po susitikimo pabrėžta, kad specialybių pristatymas mokyklose aktualus ir reikalingas.

Mokiniai į namus išvyko pilni įspūdžių, o kiek iš jų pasirinks pasieniečio profesiją, paaiškės ateityje.

Straipsnio autorius Dovilė Sabaliauskienė | 2023-02-22

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos